foto-links

raamdom-gr

za 16-11-2019

Workshop: Zingen met de Amsterdamse Bachvereniging

De Amsterdamse Bachvereniging bestaat dit jaar 50 jaar. Dit jubileum vieren we op zaterdag 16 november met een feestelijk programma.

  • 10.30 uur inloop met taart
  • 11.00 uur Muzikaal avontuur: Zingen met de Amsterdamse Bachvereniging
  • 12.00 uur einde ochtendprogramma
  • 16.00 uur Jubileumconcert 50 jaar in de Gloria

Wij grijpen dit jubileum aan om onze liefde voor het maken van muziek te delen. In de ochtend organiseren we een muzikaal avontuur voor jong en oud (van 6-106 jaar). Zangmaker Emma Rekers daagt ons uit om met klanken, mooie liedjes, klassieke muziek en improvisatie te ervaren wat samen zingen met je doet. Behalve de ABV en het publiek zijn ook een aantal andere koren en ensembles en de kinderen van de Barbaraschool (onze nieuwe repetitielocatie) bij dit evenement betrokken. Toegang is gratis (wel graag aanmelden vooraf). Neem vooral je kinderen, kleinkinderen, buren, vrienden en kennissen mee!

In de middag geven we een feestelijk jubileumconcert. Onder de muzikale leiding van dirigent Cor Brandenburg zingen wij uiteenlopende Gloria’s uit de afgelopen vijfhonderd jaar. Van Palestrina, via Monteverdi, komen we bij Bach en gaan we via Vivaldi, Haydn, Schubert en Gounod naar De Leeuw. We eindigen in de huidige tijd met een wereldpremière. Componist en koorlid Maarten van Norden heeft speciaal voor zijn Bachvereniging het seculiere ‘Gloria Musica’ gecomponeerd.

Presentator Merlijn Kerkhof leidt ons door deze muzikale tijdreis heen.

Meer informatie vind je op bachamsterdam.nl of volg ons op facebook en instagram. Kaarten voorverkoop

Meld je aan voor het ochtendprogramma via info@de-abv.nl.

 

 

 


za 16-11-2019

Jubileumconcert Amsterdamse Bachvereniging: 50 jaar in de gloria

De titel “50 jaar in de gloria” is niet alleen een knipoog naar onze verjaardag. Het staat voor het plezier dat we beleven aan het samen muziek maken. Wij zingen voor u uiteenlopende Gloria’s uit de afgelopen vijfhonderd jaar. Van Palestrina, via Monteverdi komen we bij Bach een gaan we via Vivaldi, Haydn en Schubert naar de Leeuw. We eindigen in de huidige tijd met de wereldpremiere van een stuk door koorlid Maarten van Norden speciaal voor ons heeft gecomponeerd.

Presentator Merlijn Kerkhof leidt u door deze muzikale tijdreis heen.

Muzikale leiding dirigent Cor Brandenburg. Met medewerking van barokensemble Arx Ardens en professionele solisten.

Deuren open: 15.15 uur

Aanvang concert 16.00 uur

Entree 25,00 voorverkoop en 27.50 bij aanvang in de kerk


zo 17-11-2019

Kerk

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

Zodra de webredactie meer informatie heeft ontvangen vindt u dat op deze plek.

 


zo 17-11-2019

Amsterdamse Händelvereniging “With Cheerful Notes”

De Amsterdamse Händelvereniging brengt een programma waarvan iedereen zal opfleuren, met Händels vrolijke Chandos Anthem ‘O Praise the Lord with one Consent’ en cantates van Telemann en Buxtehude, beide geschreven voor de hoopvolle adventsweken.

Het koorprogramma zal worden aangevuld en afgewisseld met bijdragen van de solisten en het begeleidend ensemble.

Toegang: 20 euro

Voorverkoop, CJP, Stadspas: 18 euro

Informatie en verkoop kaarten: https://amsterdamsehaendelvereniging.nl/


ma 18-11-2019

Meditatie op maandag

Elke maandagavond is er gelegenheid om in stilte te mediteren. Na afloop wordt – met wie dat wil – gezamenlijk theegedronken. Hierbij kan kort van gedachten worden gewisseld. Iemand die geïnteresseerd is, kan zich op elk moment aansluiten na vooraf even contact te hebben opgenomen.

Begeleiding: Riet Spierings

Geen meditatie in de maanden juli en augustus en op tweede Paasdag en tweede Pinksterdag.

Op dit moment is de meditatiegroep vol, er kunnen geen deelnemers meer bij.

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl

Bijdrage € 2,- per keer


wo 20-11-2019

Sacred dance

Dansen met de jaargetijden.
We laten ons inspireren door de seizoenen.
We dansen de uitbundigheid van de zomer,
het loslaten in de herfst en naar binnenkeren in de winter.
Begeleiding: Lies Salzmann
Eigen bijdrage euro 2
Opgeven: werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam – Olga Wagenaar


wo 20-11-2019

Meditatiekring - in de ruimte van de stilte

In de traditie van alle wereldreligies, ook in het christendom, bestaat een rijke ervaring met meditatie en het zoeken naar stilte. Wanneer je mediteert leer je te ontspannen en los te komen van dagelijkse onrust en krampachtigheid. Zo kan er zicht komen op iets wat  groter is dan je zelf en vraagt om eerbied.  Bij de meditatie zoeken we, door tekst en muziek, naar verbinding met de zondagse liturgie. 

Begeleiding: Dick de Korte en Tineke Dijkstra.

Plaats: grote zaal van de pastorie

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl.

Bijdrage € 2,- per keer


do 21-11-2019

Koffietijd

Eens in de veertien dagen ontmoeten we elkaar in de kamer van het pastoraat. We drinken koffie (of thee), soms bespreken we een thema, andere keren wisselen we uit in een klein groepje en leren elkaar zo beter kennen. We zoeken verbinding met elkaar. Je bent welkom om een keer of regelmatig te komen.

Eigen bijdrage euro 2

 

 


do 21-11-2019

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier.

Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur.

Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


vr 22-11-2019

Fenix viert jubileum met Sweet tea

Koor Fenix bestaat twintig jaar en geeft daarom eind november twee jubileumconcerten in de Dominicuskerk. Op het programma staan onder meer het spectaculaire Requiem van Schnittke en de wereldpremière van een muziekstuk dat speciaal voor ons geschreven is. Het worden twee bijzondere optredens, samen met een instrumentaal ensemble én een aantal oud-koorleden.

Alfred Schnittke componeerde zijn overdonderende Requiem begin jaren zeventig in de Sovjet-Unie. Religieuze muziek mocht daar niet worden uitgevoerd, maar vermomd als achtergrondmuziek bij een toneelstuk van Schiller kreeg hij het tóch voor elkaar. De bezetting is verrassend: het koor krijgt versterking van onder meer orgel, piano, slagwerk, koperblazers, elektrische gitaar en basgitaar.

Met dezelfde instrumenten heeft percussionist-componist Gábor Tarján speciaal voor Fenix een geheel nieuwe compositie geschreven: What is a nail. De twee stukken vullen elkaar mooi aan. Tegenover het theatrale Requiem staat de lichte, melodieuze en uitdagende compositie van Tarján op een humoristisch gedicht van Gertrude Stein: Sweet tea.

Op het programma van ons feestelijke jubileum staan verder de sfeervolle werken Cloudburst van Whitacre en Stars van Ešenvalds. En na afloop blikken we terug op twintig muzikale jaren. Kortom: niet te missen voor oude én nieuwe Fenix-fans!
Programma:
Schnittke            Requiem
Tarján                   What is a nail
Ešenvalds           Stars
Whitaker             Cloudburst

Entree € 24

CJP, Stadspas,65+ en voorverkoop € 20

Kinderen t/m 12 jaar gratis

voorverkoop via www.koorfenix.nl

Dit concert wordt herhaald op zondag 24 november 15.15 uur

Met dank aan AFK, het Prins Bernard Cultuurfonds (Noord Holland), de Iona Stichting en P.W. Janssen’s Friesche Stichting.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10