foto-links

raamdom-gr

zo 02-02-2020

Kerk – God persoonlijk

Ook al is God niet hetzelfde als een persoon, je kunt wel een persoonlijke band hebben met God. Hoe zou dat kunnen zijn? Wij blijven- net als Mozes – oeroude vragen stellen naar wie we zijn (wie ben ik om naar de farao te gaan om de Israëlieten te bevrijden?) en wie God is (wat zeg ik als ze mij vragen naar Uw naam?) – generatie op generatie. Middenin het geëngageerde verhaal van de uittocht blijkt God ook een God van personen te zijn. God kan op heel verschillende manieren betekenis hebben, voor ieder weer anders maar die God is niet zomaar los te verkrijgen Hij openbaart zich in verbond met al die zoekende, twijfelende, protesterende en getuigende zielen die voor ons kwamen.

Lezingen: Exodus 3 en Nadia Bolz-Weber en Rachel Held Evans
Overweging: Claartje Kruijff

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

Zodra de webredactie meer informatie heeft ontvangen vindt u dat op deze plek.

 


ma 03-02-2020

Meditatie op maandag

Elke maandagavond is er gelegenheid om in stilte te mediteren. Na afloop wordt – met wie dat wil – gezamenlijk theegedronken. Hierbij kan kort van gedachten worden gewisseld. Iemand die geïnteresseerd is, kan zich op elk moment aansluiten na vooraf even contact te hebben opgenomen.

Begeleiding: Riet Spierings

Geen meditatie in de maanden juli en augustus en op tweede Paasdag en tweede Pinksterdag.

Op dit moment is de meditatiegroep vol, er kunnen geen deelnemers meer bij.

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl

Bijdrage € 2,- per keer


wo 05-02-2020

Sacred dance

Dansen met de jaargetijden.
We laten ons inspireren door de seizoenen.
We dansen de uitbundigheid van de zomer,
het loslaten in de herfst en naar binnenkeren in de winter.
Het ontkiemen van de lente.
Begeleiding: Lies Salzmann
Eigen bijdrage euro 2
Opgeven: werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam


wo 05-02-2020

Meditatiekring - in de ruimte van de stilte

In de traditie van alle wereldreligies, ook in het christendom, bestaat een rijke ervaring met meditatie en het zoeken naar stilte. Wanneer je mediteert leer je te ontspannen en los te komen van dagelijkse onrust en krampachtigheid. Zo kan er zicht komen op iets wat  groter is dan je zelf en vraagt om eerbied.  Bij de meditatie zoeken we, door tekst en muziek, naar verbinding met de zondagse liturgie. 

Begeleiding: Dick de Korte en Tineke Dijkstra.

Plaats: grote zaal van de pastorie

Informatie en opgeven: werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl.

Bijdrage € 2,- per keer


do 06-02-2020

Koffietijd

Voor iedereen die zin heeft in gezelligheid, in koffie met iets erbij, in een goed gesprek, de koffie en thee staan klaar. Heel vaak komt er spontaan een thema naar voren waar we samen over praten. Ook gebeurt het dat we een en ander uitwisselen over ons leven. Jong en oud, welkom!

Bijdrage euro 2 per keer.


do 06-02-2020

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier.

Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur.

Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


vr 07-02-2020

PRESENTATIE 'UIT HET LEVEN GEGREPEN'

In februari verschijnt bij Skandalon Uit het leven gegrepen, Salomo’s Spreuken, Prediker en Hooglied vertaald en toegelicht door Gerard Swüste (€ 29,95).

Op vrijdag 7 februari is er in de Dominicus van 15.00–17.00u een presentatie met inleidingen van Annewieke Vroom en Gerard Swüste en er is een drankje om op het nieuwe boek te toasten.

Op vrijdag 14 februari is dit boek in het Dominicanenklooster Zwolle van 14.00-21.00u onderwerp van een studiedag onder de titel ‘Wat is Wijsheid’. Er zijn inleidingen van Claartje Kruijff, Iemke Epema en Arnoldien van Berge en er zijn workshops om ons over de teksten te buigen. We nemen deel aan het avondgebed, de avondmaaltijd. En er is een nagesprek. Dominicanenklooster Assendorperstraat 29 Zwolle. Kosten: € 65,- inclusief kloostermaaltijd en boek (met korting).

Aanmelden: https://www.kloosterzwolle.nl/programma/wat-is-wijsheid

 

 


za 08-02-2020

Meezingconcert Stabat Mater (Pergolesi) - 4 stemmig, met Cantique de Jean Racine

Bijzonder deze keer: de 4-stemmige zetting is een arrangement van Racine en mannen mogen dit stuk dan ‘eindelijk’ ook meezingen.

Ook dit concert staat o.l.v. Madeleine Ingen Housz

Er zijn 2 studiemiddagen vooraf om op elkaar af te stemmen en de met elkaar de toon te zetten.

met als extra: Joost Schouten (bas) zingt de Bach-Cantate: ‘Ich habe genug’

Luisteraars zijn van harte welkom: het concert begint om 15.30u. Deuren open 15.00u

Meer info en aanmelden:

Meezingconcert Stabat Mater – 4-stemmig


zo 09-02-2020

Kerk

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

Zodra de webredactie meer informatie heeft ontvangen vindt u dat op deze plek.

 


zo 09-02-2020

Nabij Verleden  door Kamerkoor d’Allure o.l.v. Krista Audere

m.m.v. Laurens de Man – orgel en Eline Welle – mezzosopraan

Een programma met religieus werk van diverse Europese componisten uit de twintigste eeuw – met één uitstapje naar Mendelssohn. Liederen van C.V. Stanford en E.L. Bainton , het ‘Magnificat’ van Hendrik Andriessen èn het magistrale Requiem van Maurice Duruflé. De helft van de werken is geschreven voor a capella-koor, bij de andere zorgt het orgel voor de fraaie begeleiding.

Entree: 18 euro pp en familie kaart van 40 euro voor 2 volwassenen en meerdere (klein-) kinderen

Kaarten bestellen en meer informatie op

http://www.kamerkoordallure.nl/

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10