foto-links

raamdom-gr

do 23-01-2020

Koffietijd

Voor iedereen die zin heeft in gezelligheid, in koffie met iets erbij, in een goed gesprek, de koffie en thee staan klaar. Heel vaak komt er spontaan een thema naar voren waar we samen over praten. Ook gebeurt het dat we een en ander uitwisselen over ons leven. Jong en oud, welkom!

Bijdrage euro 2 per keer.


do 23-01-2020

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier.

Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur.

Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


za 25-01-2020

Boekpresentatie Hanesteen

Michael Elias schreef een roman over een dertiger die vastloopt in zijn familiegeschiedenis, zijn emoties, zichzelf. Hoofdpersoon Chiel Hanesteen raakt verward, wordt overvallen door een psychose en vertoont zelfdestructief gedrag. Het brengt hem vier jaar in het psychiatrisch ziekenhuis; structuur aan zijn leven geven lukt hem niet en hij raakt regelmatig de grond onder zijn voeten kwijt. Heeft zijn waanzin iets met de God van zijn jeugd te maken? De beproevingen die hij te verduren krijgt, weet hij nauwelijks te doorstaan, maar uiteindelijk neemt zijn leven een hoopvolle wending: de liefde biedt uitzicht op een nieuwe toekomst. (Zie ook de voorbeschouwing van Juut Meijer in de Dominicuskrant van december 2019).

16.00 u. Inloop, koffie/thee/limonade
16.30 u. Welkom – Harri Theirlynck (neerlandicus, journalist) over het boek – voorlezing uit Hanesteen door Mart Vogten (meelezer) – aanbieding boek aan Jacobine Geel (vz GGZ Nederland, tv-presentator, theoloog).
17.00 u. Borrel

Toegang vrij, s.v.p. aanmelden: hanesteen@xs4all.nl


zo 26-01-2020

Kerk – God de Bevrijder: actie en contemplatie

‘De behoefte aan God is de voornaamste behoefte van onze tijd’, stelt Roger Garaudy. ‘Het overleven van de mensheid en haar zin staan op het spel.’ Maar om wat voor God gaat het dan? In het evangelie is God allereerst een appèl. Jezus heeft slechts enkele woorden nodig om zijn leerlingen te leren bidden. Meteen daarop volgt de aansporing om in beweging te komen: ‘Zoek, en je zult vinden!’ Zo ook voor Garaudy: ‘Het heeft geen zin tegen iemand die geboeid is te zeggen: God bevrijdt je, als ik niets doe om zijn boeien te verbreken.’

Lezingen: Lucas 11, 1-13 en Roger Garaudy, Hebben wij God nodig? (1993)
Overweging: Germain Creyghton

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

Zodra de webredactie meer informatie heeft ontvangen vindt u dat op deze plek.

 


zo 26-01-2020

Informatiebijeenkomst Vrouwenweekend 2020

Lieve Dominicusvrouwen,

Voor het dertiende jaar wordt het Dominicusvrouwenweekend voor en door vrouwen georganiseerd! Ieder jaar weer een bijzonder evenement waar verrassende dingen gebeuren. Het weekend vindt plaats op 7 en 8 maart 2020 in het Zeehuis in Bergen aan Zee.

Op 26 januari 2020 vindt na de dienst in de grote zaal van de pastorie een kennismaking en informatiebijeenkomst plaats, van ca 12.30-14.30

Aan de hand van het thema ‘Zintuigen aan Zee’ wordt het programma voor het weekend samengesteld. De workshops door en voor vrouwen zijn divers en geven een extra dimensie aan het weekend. Heb je ideeën of wil je een workshop geven? Laat het ons weten!

We hopen weer op een actieve en inspirerende inbreng van deelnemers. Iedereen kan naar eigen mogelijkheden meedoen aan de workshops, de kledingruilbeurs, wandelingen, maaltijden, enz.  Naast aandacht voor het thema is er veel ruimte voor ontmoeting en genieten van de omgeving. Zo hebben we o.a. een kleding- en boekenruilbeurs waar een aantal vrouwen actief bij betrokken is met kleding- en kleuradviezen, kleine modeshows en vooral veel plezier met het passen van de kleding en het uitzoeken van accessoires en sieraden. De meest gehoorde uitspraken tijdens en na het weekend zijn; verbondenheid, vertrouwen, gezelligheid en creativiteit. Maar vooral veel verdieping en plezier met elkaar! Kortom een heerlijk weekend weg, waarin ruimte is voor activiteit maar ook voor rust.

Er is plaats voor 40 vrouwen. Een traplift is aanwezig voor degenen die slecht ter been zijn. Diverse vrouwen hebben aangeboden deelnemers die met het openbaar vervoer komen van en naar station Alkmaar te halen en te brengen. Dus ook dat hoeft geen belemmering te zijn!
Wil je een 1persoonskamer dan kan je dat regelen via het Zeehuis.
Er is ook gelegenheid om één dag aan het weekend deel te nemen.
Zijn de kosten een bezwaar? Het Solidariteitsfonds kan uitkomst bieden!

Voor vragen en informatie kun je contact opnemen met
Annemarie van der Voet of Hannnie Bulsink (contactgegevens via het secretariaat).

Aanmelden kan via email (ook als je één dag kan/wilt komen):  DominicusVW@gmail.com

We hopen weer op een mooi en inspirerend weekend!

Vriendelijke groet,

Tineke Dijkstra, Hannie Bulsink, Anselma van der Gulik, Veronique Schol, Annemarie van der Voet


ma 27-01-2020

DE DODEN PRIJZEN GOD NIET - bezinningsbijeenkomst

bezinningsbijeenkomst op Auschwitz Memorial Day – 27 januari:

 Wij ontvingen de Thora op Sinai
en gaven haar terug in Lublin.
De doden prijzen God niet,
de Thora is aan de levenden gegeven.
En zoals wij daar stonden tezamen
bij de gave van de Thora,
zo stierven wij allen tezamen in Lublin.

– Jacob Glatstein

Op maandag 27 januari 2020, de 75e Auschwitz Memorial Day, zal ’s middags van 13.00 tot 16.00 uur in de grote zaal van de Dominicus-pastorie (Spuistraat 12) een bezinningsmiddag worden gehouden. Het programma zal vooral bestaan uit het lezen en bespreken van ‘Joodse’ poëzie voor en na de Shoah, door Kees Kok vertaald en verzameld in de bundel  Paradijs gezocht. We staan stil bij de grote ‘Joodse’ thema’s die in die gedichten aan bod komen, waaronder uiteraard de Shoah, en beluisteren enkele jiddische liedjes.

De middag wordt geleid door Kees Kok, theoloog en schrijver. Er wordt een bijdrage in de onkosten gevraagd van 10 euro. Aanmelden bij leerhuiskok@gmail.com

De bundel Paradijs gezocht (2019, 136 blz.), met gedichten van onder anderen Else Lasker-Schüler, Hilde Domin, Eva Ausländer, Jacob Glatstein, Lea Goldberg en Wayne Schlepp, is verkrijgbaar bij de boekentafel van de Dominicus (17,50) of, op 27 januari, voor aanvang (15,-).


ma 27-01-2020

Meditatie op maandag

Elke maandagavond is er gelegenheid om in stilte te mediteren. Na afloop wordt – met wie dat wil – gezamenlijk theegedronken. Hierbij kan kort van gedachten worden gewisseld. Iemand die geïnteresseerd is, kan zich op elk moment aansluiten na vooraf even contact te hebben opgenomen.

Begeleiding: Riet Spierings

Geen meditatie in de maanden juli en augustus en op tweede Paasdag en tweede Pinksterdag.

Op dit moment is de meditatiegroep vol, er kunnen geen deelnemers meer bij.

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl

Bijdrage € 2,- per keer


di 28-01-2020

Joods leerhuis: Leviticus

Leviticus: Over heiliging van het leven in al zijn facetten.

Bijbellezen met hart, ziel en verstand: dat is wat we doen bij het Joods Leerhuis. Samen lezen we komend jaar het boek Leviticus, waarin eredienst en het thema ‘Heiligheid’ centraal staan. We lezen ook de daarbij behorende profeten, psalmen en commentaren van grote Joodse denkers. Onze aanpak is zó dat de eigen vragen en ervaring van de deelnemers over het gelezene uitgangspunt voor de gesprekken zijn. Hierdoor worden deze oude teksten naar onze tijd gehaald en blijken verrassend actueel te zijn! We starten op 24 september met een introductiebijeenkomst,waarin we de werkwijze en begrippen van het Joods Leerhuis uiteenzetten

Max. aantal deelnemers 20. Men is niet verplicht elke dinsdagmiddag aanwezig te zijn.

Begeleiding: ds. Kees Schakel

Informatie: Anne-Marie Hauer (a_mhauer@hotmail.com) en Betsie Wessendorp (piet.smit2000@planet.nl)

Bijdrage: €50  (voor kopieën en koffie/thee)


di 28-01-2020

Bijbellezen - Lucas een reisverhaal

Het evangelie naar Lucas

Na het lezen van de Handelingen der apostelen en brieven van Paulus aan de gemeenten van Galatië en Rome, keren we terug naar het leven van Jezus. We doen dat aan de hand van Lucas, die ook het boek Handelingen der apostelen schreef. Lucas heeft Jezus niet meegemaakt, maar is wel nauw verbonden met de apostel Paulus en maakt gebruik van eerdere getuigenissen van ooggetuigen en geschriften over Jezus, zoals het Marcusevangelie, maar ook van een verzameling met uitspraken van Jezus (de zogenaamde Q-quelle). Opvallend in het Lucasevangelie is de vorm van “de weg” van Galilea naar Jeruzalem, die ons ook de vraag stelt welke weg wíj te gaan hebben. We gaan met elkaar op onderzoek uit hoe Lucas het leven van Jezus voor het voetlicht brengt en hoe wij daar zelf tegen aan kijken.

De avonden zijn open voor een ieder die een of meerdere keren wil meelezen.Als je komt, lees dan thuis alvast het gedeelte uit Lucas van deze avond.

We lezen vandaag Lucas 13: 31 – 16: 18: ‘Een profeet sterft in Jeruzalem’; gelijkenissen o.a. de vader met twee zonen en de onrechtvaardige rentmeester. Begeleiding: Juut Meijer, Anne-Marie Hauer en Betsie Wessendorp

In de grote zaal van de pastorie. Aanbellen Dominicus – Spuistraat 12a

Contactpersoon:  Anne-Marie Hauer e-mail: a_mhauer@hotmail.com
Kosten:  € 5 per avond voor koffie/thee en kopieën

 


do 30-01-2020

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier.

Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur.

Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10