foto-links

raamdom-gr

zo 25-08-2019

Repetitie Zomerkoor

Tijdens de zomerdiensten zingt het zomerkoor. De repetitie is vanaf 10 uur in de kerk. Goede zangers en zangeressen worden van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de koorleden van het Dominicuskoor. Er is niet veel tijd om partijen echt in te studeren. Daarom is het belangrijk dat je vertrouwd bent met het repertoire en/of vlot van blad kunt zingen. Partituren en mappen liggen klaar.


zo 25-08-2019

Zomerdienst

Osip en Nadjezjda Mandelstam In de nacht van dertien op veertien mei 1943 valt de Russische geheime dienst het appartement van Osip en Nadjezjda Mandelstam binnen. Aanleiding is een hekeldicht dat Osip op Stalin heeft geschreven en dat hij in beperkte kring heeft voorgelezen, niet wetende dat zich onder de toehoorders een collaborateur bevond. De nacht is een opmaat naar een van de moeilijkste perioden in het leven van het echtpaar, maar tegelijkertijd een van de productiefste voor de dichter; deze grote Russische poëet die zonder Nadjezejda in de vergetelheid zou zijn geraakt. Het verhaal van een leven, het verhaal van een liefde. Commentaar: Colet van der Ven Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst (niet in de zomermaanden), eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.  

Extra collecte t.b.v. uitbreiding kinderdagverblijf in Malawi
Wij willen vandaag uw steun vragen voor een nieuw project in Malawi, een van de armste landen in Afrika. Het gaat om: -de bouw van een  educatief kinderdagverlijf- een 5e in de regio-, -en voor een door het ministerie erkende opleiding van 10 leidsters voor deze 5 kinderdagverblijven. Wij zijn van de stichting Quality Centre en werken samen met de Window of Hope Foundation in Mangochi district in Malawi, zuid oost Afrika. Deze stichting richt zich vooral op onderwijs en gezondheidszorg. Zij doen dit onder andere door het bouwen van centra waarin kinderen van 1-6 jaar opgevangen worden en voorbereid op de lagere school. We zijn hier eerder geweest om uw steun te vragen voor deze kinderen. Met de opbrengst van de collecte in 2015 zijn 4 kinderdagverblijven voorzien van speelgoed en inventaris. Op verzoek van mensen in het dorp waar we een landbouwproject ondersteunen willen we daar een 5e kinderdagverblijf laten bouwen. Met uw hulp willen we deze plannen gaan uitvoeren komend jaar. Wilde Ganzen heeft het voorgestelde project geaccepteerd en zal het bedrag dat wij inzamelen met 50% aanvullen. Namens de kinderen en de op te leiden leidsters willen we u hartelijk danken voor uw bijdragen. Het bankrekeningnummer is NL10 INGB 0004 2568 79 t.n.v. Stichting Quality Centre onder vermelding van”gift Malawi” Website:  www.qcnetwerk.nl  


zo 25-08-2019

Zomeropenstelling - Zin in de zomer

In de maanden juli en augustus is de Dominicus op zondagmiddag open voor publiek, van 12.30 tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen even tot rust komen en een kaarsje branden. Op veel zondagen zijn er activiteiten: het labyrint, korte concerten, meezingen met het Popup Choir Amsterdam. Deze activiteiten worden op de website aangekondigd.


do 29-08-2019

's Zomers verpozen

's Zomers verpozen
Op donderdagmorgen van 11 uur tot 12 uur is er weer ’s zomers verpozen in de pastorie. We komen bij elkaar, drinken koffie met iets erbij en hebben het gezellig samen of praten, als dit zo ter sprake komt, over een thema. Je leert op deze manier ook eens andere mensen kennen of kunt bijpraten met voor jou bekende mensen. Iedereen is welkom! Neem je buurvrouw of een vriend/vriendin mee. Meestal is ook een van de pastores aanwezig.


do 29-08-2019

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier. Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur. Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


vr 30-08-2019

Midsummer Ensemble brengt Brahms en Poulenc

Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus eflyer-1   Midsummer Ensemble o.l.v. Jeroen Spitteler Soliste: Ingrid Nugteren (sopraan)   aanvang concert: 20.15 Deuren open: 19.15 uur Kaarten aan de deur: € 20/ € 18 (Rang I), € 18/ € 16 (Rang II) Voorverkoop (goedkoper!) en meer informatie: www.midsummerensemble.nl Programma: Johannes Brahms: Schicksalslied Johannes Brahms:  Tragische ouverture Francis Poulenc:  Salve Regina Francis Poulenc: Sept répons des ténèbres Het Midsummer Ensemble trakteert u deze zomer op een verrassende combinatie van composities. Met trots presenteren wij de zelden uitgevoerde Sept répons des ténèbres van Francis Poulenc. Deze samengebalde passie in zeven korte scènes laten we voorafgaan door het geliefde Salve Regina van dezelfde componist – een stuk voor koor a capella dat zowel sereen als expressief is. De Tragische Ouverture van Johannes Brahms is een compositie die pas de laatste jaren de aandacht krijgt die ze verdient. Anders dan de naam ouverture doet vermoeden, is dit een zelfstandig werk met het karakter van een geconcentreerde symfonie. In onze uitvoering klinkt het als een inleiding op het Schicksalslied van Johannes Brahms, dat samen met Ein deutsches Requiem als zijn beste werken voor koor en orkest wordt beschouwd. Met deze combinatie van werken uit de Franse en Duitse traditie beloven wij u een afwisselend programma met mooie contrasten. Midsummer Ensemble   is het zonnigste gezelschap van Amsterdam en sinds het begin onder de enthousiasmerende leiding van Jeroen Spitteler. Ieder jaar studeren koor en orkest in korte tijd een pittig, aanlokkelijk programma in. Klassiekers als Mozarts Requiem, Bachs Missa uit de Hohe Messe (BWV 232), Brahms’ Ein deutsches Requiem en Mendelssohns Die erste Walpurgisnacht zijn de revue gepasseerd, maar het gezelschap zet ook graag zijn tanden in modernere werken als het Cantus in memoriam Benjamin Britten van Pärt en het ontroerende Stabat Mater van Poulenc.    


zo 01-09-2019

Kerk

Overweging: Juut Meijer   Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.    


zo 01-09-2019

Excursie Voedselbos “Kreilerwoud”

Het Klimaatplatform nodigt uit ! De laatste jaren worden er steeds meer voedselbossen aangeplant. Is dit een reactie op onze op monocultuur gebaseerde industriële landbouw; op de sterk afnemende kwaliteit van voedingsstoffen in ons voedsel; vanwege klimaatargumenten (het voedsel wat in onze supermarkten ligt wordt vanuit de hele wereld aangevoerd); of door de leegloop van het platteland en het verdwijnen van de sociale samenhang in dorpen en geïsoleerde gebieden? Een voedselbos is een door mensen ontworpen en aangelegd bos om voedsel te produceren. Het gaat uit van een rijke bodemgesteldheid en een grote diversiteit. Het wordt aangelegd in diverse lagen, hoge en middelhoge bomen, struiken, planten, wortelgewassen onder de grond en kruip- en klimplanten. Zo herbergt een voedselbos een rijke schakering van planten die elkaar beïnvloeden en in evenwicht houden en is het een vitaal ecosysteem. “Afval” bestaat niet, alles wordt teruggegeven aan de aarde en zo ontstaat een rijke bodemgesteldheid. Een volwassen voedselbos, dit duurt tien tot twintig jaar, zou evenveel of meer voedsel kunnen produceren dan onze industriële landbouw, wordt gezegd. Een nieuw en jong voedselbos is drie jaar geleden als ”Kreilerwoud” in Barsingerhorn aangelegd op een stuk weiland bij een voormalige boerderij. Jelle Fekkes, landschapsarchitect en ontwerper wil ons voor een excursie ontvangen en een lezing voor ons verzorgen. Wat maakt een bos tot een voedselbos? Wat was het motief voor de aanleg van het voedselbos en wanneer is het volgens u geslaagd? Hoe kan een voedselbos voedsel bestendig zijn en blijven in de toekomst? We willen op zondagmiddag 1 september 2019 van 14.00 tot 16.30 uur een bezoek brengen aan dit voedselbos. Het is de bedoeling dat we op zondag na de viering in de Dominicus in auto’s vertrekken naar Barsingerhorn. Graag opgeven in verband met vervoer gredegroot1945@gmail.com. Wanneer je in het bezit bent van een auto en wilt rijden horen wij dat graag. Een vergoeding voor ons bezoek wordt zeer op prijs gesteld en is op basis van ‘waardebepaling achteraf’, wat inhoudt dat iedereen kan geven wat hij of zij wil.     Je kunt je voorbereiden voor de excursie met het lezen van de volgende interessante boeken:  

  • “Voedselbos, inspiratie voor ontwerp en beheer,” Madelon Oostwoud
 
  • “Wie de wereld nu echt voedt,” Vandana Shiva
         


do 05-09-2019

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier. Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur. Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


zo 08-09-2019

Kerk

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom. Zodra de webredactie meer informatie heeft ontvangen vindt u dat op deze plek.  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10