foto-links

raamdom-gr

zo 15-12-2019

3e Advent: De annunciatie en het Magnificat

Adventserie Open voor het onverwachte

De annunciatie is haast nog bekender als beeld dan als verhaal. Annunciatie-iconen zijn er in allerlei soorten. Zelfs in de klassieke iconen is er variatie: die prachtige van Fra Angelico met Maria, al een vrouw, en de engel net aangevlogen met een duifje met goud; of de Taizé icoon, Maria en de engel haast als vrienden; of soms is de engel net weg en zie je Maria die, bijbel op schoot, de woorden in haar hart bewaart. Interpretaties die verschillende aspecten van het verhaal uitlichten. In de moderne varianten speelt men vaak ook met het verhaal zelf. Soms verdwijnt de engel compleet uit het scenario, bijvoorbeeld met Maria als girl next door die de pil is vergeten; of je ziet Maria met haar vriendin en een buisje sperma.
Traditioneel zijn iconen vergezichten op God en het leven vanuit de diepste dimensie (liefde, licht). Wat zien we eigenlijk, als we erdoorheen kijken?

Lezing: Lucas 1: 26-56
Overweging door Annewieke Vroom

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

 


zo 15-12-2019

Messiah: G. F. Händel

Kom in Kerstsfeer met Messiah van George Friederich Händel.

Messiah vertelt het levensverhaal van Jezus Messiah. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. Händel componeerde dit oratorium in 1741 voor koor, orkest en solisten. Nog steeds genieten wij anno 2019 van de prachtige aria’s en koren, onder andere van het beroemde Hallelujah-koor.

Duik met Ribattuta Musica in dit verhaal en geniet niet alleen van de prachtige muziek maar ook van de sfeervolle Amsterdamse Dominicuskerk. Ribattuta Musica is een ensemble in authentieke en kleine bezetting. Ribattuta Musica voert de Messiah uit zoals de componist Händel het oorspronkelijk heeft bedoeld: puur en overweldigend.

Solisten:

Elvire Beekhuizen sopraan,

Rosina Fabius alt, Satriya Krisna tenor en

Hans Voschezang bas-bariton.

Vocalisten en instrumentalisten Ribattuta Musica.

Artistieke leiding: klavecinist Clemens Flick

Kaarten bestellen online via WWW.RMUSICA.NL


ma 16-12-2019

Meditatie op maandag

Elke maandagavond is er gelegenheid om in stilte te mediteren. Na afloop wordt – met wie dat wil – gezamenlijk theegedronken. Hierbij kan kort van gedachten worden gewisseld. Iemand die geïnteresseerd is, kan zich op elk moment aansluiten na vooraf even contact te hebben opgenomen.

Begeleiding: Riet Spierings

Geen meditatie in de maanden juli en augustus en op tweede Paasdag en tweede Pinksterdag.

Op dit moment is de meditatiegroep vol, er kunnen geen deelnemers meer bij.

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl

Bijdrage € 2,- per keer


wo 18-12-2019

Meditatiekring - in de ruimte van de stilte

In de traditie van alle wereldreligies, ook in het christendom, bestaat een rijke ervaring met meditatie en het zoeken naar stilte. Wanneer je mediteert leer je te ontspannen en los te komen van dagelijkse onrust en krampachtigheid. Zo kan er zicht komen op iets wat  groter is dan je zelf en vraagt om eerbied.  Bij de meditatie zoeken we, door tekst en muziek, naar verbinding met de zondagse liturgie. 

Begeleiding: Dick de Korte en Tineke Dijkstra.

Plaats: grote zaal van de pastorie

Informatie en opgeven: Olga Wagenaar – werkgroeppastoraat@dominicusamsterdam.nl.

Bijdrage € 2,- per keer


do 19-12-2019

Koffietijd

Eens in de veertien dagen ontmoeten we elkaar in de kamer van het pastoraat. We drinken koffie (of thee), soms bespreken we een thema, andere keren wisselen we uit in een klein groepje en leren elkaar zo beter kennen. We zoeken verbinding met elkaar. Je bent welkom om een keer of regelmatig te komen.

Eigen bijdrage euro 2

 

 


do 19-12-2019

repetitie Dominicuskoor

In de Dominicus zingen we lekker veel. Teksten van onder andere Huub Oosterhuis, Jannet Delver, Gerard Swüste, Sieds Prins en Juut Meijer op muziek gezet door Bernard Huijbers, Thom Jansen, Antoine Oomen, Tom Löwenthal en Mariette Harinck. Meer informatie lees je hier.

Het koor zingt iedere zondag en repeteert iedere donderdagavond onder leiding van Arjan van Baest. Daarnaast zingt een wisselende delegatie van het koor bij huwelijksvieringen en begrafenissen in de Dominicus. Zo nu en dan treden we op bij vieringen en bijeenkomsten elders. De koorrepetities zijn wekelijks op donderdagavond in de kerk van 20-22 uur en op zondagochtend voor de viering vanaf 10.15 uur.

Het koor staat altijd open voor nieuwe zangers en zangeressen. Heb je belangstelling? Dan ben je van harte welkom om op donderdag een keer mee te repeteren en de sfeer op het koor te proeven. Vanaf 19.45 uur is er koffie.


vr 20-12-2019

Solidariteitsmaaltijd

Op vrijdag 20 december wordt in de Dominicus weer een solidariteitsmaaltijd georganiseerd. Deze maaltijden vinden maandelijks plaats in verschillende kerken in Amsterdam.

De gedachte achter deze maaltijden is ontmoeting van mensen met een verschillende achtergrond. Graag willen we Nederlanders in contact brengen met niet-Nederlanders. De maaltijd wordt bereid door een groep ongedocumenteerde mensen.  Dominicusgangers en mensen van buiten zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Ieder betaalt eur 10,-. Daarvan wordt het eten ingekocht en in de middag bereid. Wat aan geld overblijft wordt onder de koks en bedienden verdeeld. Zo hebben zij een zakcentje.

De maaltijd begint om 18.30 uur. Vanaf 18.00 uur is er inloop. Er wordt in de grote zaal van de pastorie gegeten. In de keuken wordt gekookt.

Graag opgave vooraf op wgdiakonaat@dominicusamsterdam.nl  –  dit in verband met de inkopen. Betaling van de € 10,- graag contant bij aanvang van de maaltijd.


vr 20-12-2019

Het Lied van Ziel - Mantrazingen met Jan Kortie

Een keer per maand verzamelen zich een paar honderd mensen in de Amstelkerk om o.l.v. Jan Kortie mantra’s te zingen. En de laatste vrijdag voor Kerstmis vindt er ieder jaar een speciale Kerst-editie van Het Lied van de Ziel plaats in de Dominicus. Tijdens die avond zingt Jan met de deelnemers mantra’s uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Een deel van de muziek is verstillend, ingetogen, een ander deel is uitbundig en vreugdevol.

Het gaat om korte stukjes tekst, niet meer dan een paar woorden, op een melodie die makkelijk in het gehoor ligt. Zo ontstaat er ruimte om op te gaan in de klank, de samenzang, de betovering van de herhaling en de soms wonderschone spontane meerstemmigheid. Het licht is gedempt, de sfeer is verstild, meditatief. Tussen de liederen door is het stil. Aan het begin van de avond worden er een paar liederen doorgenomen. Voor de meeste mantra’s is dat niet eens nodig, iedereen kan daar, geholpen door de pianobegeleiding, al snel in meedoen.

Het Lied van de Ziel duurt van 20.00 – 22.00 uur, om 19.15 uur gaan de kerkdeuren open, vanaf 19.45 uur wordt het stil en klinkt er muziek. De entreeprijs bedraagt €17,00. Mensen met een minimuminkomen krijgen 30% korting.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.jankortie.nl/HetLiedvandeZiel

https://www.youtube.com/watch?v=MTlQ5_f2Ti8


za 21-12-2019

Kerstconcert door het Overdagkoor

 

Met medewerking van het Symfonie Orkest.

o.l.v. Hans van der Weijde

 

Kaarten: Voorverkoop €15,00  Jongbl44@gmail.com   Aan de deur €19,50

 


zo 22-12-2019

4e Advent: Marta en Maria. Meditatieve viering

Adventserie Open voor het onverwachte

In deze laatste viering vlak voor kerst kijken we met Marta en Maria hoe we in deze drukke tijd van kerstdiners, Open Huis, cadeaus, versiering, boodschappenlijstjes nog steeds kunnen oefenen in het openstaan voor wat op ons toekomt. Hoe houd je ondanks, of dankzij, of misschien juist zonder planning ruimte voor het mysterie van kerstmis, de komst van de Messias?

Lezing: Lucas 10
Overweging door Eva Martens

Iedere zondag om 11 uur is er een viering  met koor, piano én orgel, wisselende sprekers, kindernevendienst, eens in de 2 weken crèche (niet in de zomermaanden), brood en wijn en, na afloop, koffie en thee. De vieringen in de Dominicus zijn oecumenisch, maatschappijbetrokken en mensgericht. De vieringen duren iets meer dan een uur. Je bent altijd welkom.

Zodra de webredactie meer informatie heeft ontvangen vindt u dat op deze plek.

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10